Binalarda ısı yalıtımı ve Dış Cephe Mantolama

mantolamaBinalarımızda yönetmeliklere uygun yapılacak ısı yalıtımı, ısınma ve serinleme amacıyla yaptığımız harcamalardan %50’ye varan enerji tasarrufu sağlanabilmektedir. Binalarımız kışın soğur, yazın ise ısınır. Kış aylarında odun, kömür ve doğalgaz gibi enerji kaynaklarını kullanarak binalarımızı ısıtıyor, yaz aylarında yoğun sıcaklardan korumak için klimalarla soğutuyoruz. Binalarda ısı yalıtımını verimli kullanabilmek için, öncelikle pencereler, çatı ve tabanda gerekli izolasyonun yapılmış olması gerekmektedir. En yüksek enerji kaybı duvarlardan gerçekleşmektedir. Pencere, çatı ve tabanda alınan önlemler, dıştan ısı yalıtım yapılan binalarda istenilen enerji tasarrufunu sağlamaktadır.

eros de amor

Isı yalıtımın maliyeti nedir ? Isı yalıtım, binanın yapım aşamasındaki maliyeti, bina maliyetinin %2’si ile %5’i arasında değişmektedir. Dolayısıyla buna göre kullanılacak tesisatta işletme ve yatırım maliyetini de önemli ölçüde azaltacaktır. Yenileme uygulamalarında da kendini amorte etmesi 2-5 yıl arasında gerçekleşmektedir. Isı yalıtımının ülkemize katkısı nedir ? Yapılan hesaplamalarda, ısı yalıtımının standart yönetmeliklere uygun olarak yapıldığında, ülkemizin yılda 3 Milyar Dolar tasarruf yapabileceğini göstermektedir. Enerji tasarrufu ülke ekonomisine, toplumsal refahımız açısından önemli ölçüde katkıda bulunmakta, atmosfere salınan CO2 ve SO2 gazlarını da azaltarak, küresel ısınmadaki mücadeleye de yardımcı olmaktadır

, ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yardımcı olmamı ister misiniz ?