İster amatör olun isterseniz de profesyonel boya yapmaya başlamadan önce yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Boya yapmak dışarıdan bakıldığında çok basit olarak görülebilir, ancak içine girildiği takdirde hiç de kolay olmayan bir iştir. Hatta kişi daha önce çok hareketsiz bir yaşama sahipse boya ve badana işleri bittikten sonra bir hafta da yatabilir. Bu nedenle kendine güvenmeyen ve bu tür işlerde daha önce tecrübesi olmayan kişilerin asla bu tür bir işe giriş yapmasını önermemekteyiz. Bu konularda mutlaka uzman kişilerden yardım almanız gerekmektedir. Aksi takdirde yukarıda saymış olduğumuz sorunları yaşamanız kaçınılmaz olmaktadır.
Her duvarın genişliği ya da görünen boyutu aynı olmayabilmektedir. Duvar boyutları geniş ve küçük olabilmektedir. Özellikle dar alanlarda kullanılan fırçaları geniş alanlarda, geniş alanlarda kullanılan fırçaları ise dar alanlarda kullanmak mümkün değildir. Ayrıca dar alanlarda daha rahat boyama yapabilmek için mutlaka kesme fırçalarının tercih edilmesi gerekmektedir. Evi boyamak isteyen kişilerin tek bir fırçaya bağlı kalmaları zaman kaybından başka bir şey değildir. Bu kişilerin en az iki adet fırçası bulunması gerekmektedir. İki adet fırça bu iş için oldukça ideal olabilmektedir.
Sentetik ve su bazlı boya türleri bulunmaktadır. Buna ek olarak da silinen ve silinmeyen boyalar da bulunmaktadır. Bu nedenle kişilerin istek ve arzularına göre boya seçilme işlemi değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle kişiler kendi istek ve kullanım amaçlarına göre boya türlerini seçebilirler.
Daha önce yayınlamış olduğumuz içeriklerde boyaların nasıl seçileceği ve boyaların seçilirken dikkat edilmesi gereken yerler anlatılmıştır. Ayrıca boya renkleri kişilerin evlerinin yer aldığı katlarla da alakalı olabilmektedir.
Boyama Yapılmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler ; Boya işlemine başlanmadan önce uygulanması gereken işlemler yer almaktadır. Bu işlemler genel olarak başarılı ve özgün bir şekilde tamamlanabilmesi için, boya yapılmadan önce mutlaka; eski boyaların kaldırılması ve tamir edilmesi gereken yerlerin tamir edilmesi gerekmektedir. Bu tamir işlemleri sonrasında boya ve badana işlemlerine hızlı bir şekilde başlanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.
Boya Yaparken Gerekli Olan Malzemeler
Küçük kesme fırçası,
Büyük rulo fırça,
Büyük normal fırça,
Rulo fırça için uzun tahta,
Karıştırmak için tahta,
Tiner,
Su,
İki adet kova ya da leğen,
Sentetik veya su bazlı boya,
Tavan boyası,
boya yaparken cam açılır mı, boya yaparken fırça izi kalmaması için, damlatmadan boya nasıl yapılır, kolay duvar boyama, silikonlu boya nasıl yapılır, plastik boya nasıl yapılır, evimi kendim nasıl boyarım, evini kendin boya