Alçıpan Bölme Duvar Sistemleri

Alçıpan Bölme Duvar Sistemleri hem pratik hemde sağlıklıdır. Uygulaması normal duvar sistemlerine göre çok daha hızlıdır. Öncelikle alçıpan nedir öğrenelim; ortası alçı iki yüzü karton kaplı, seri olarak, istediğiniz gibi standart veya değişik daha sonrasında özel boyutlarda yani tercihe göre boyutlarda ve belli olan normlarda üretilen, istediğiniz doğrultu da düzgün yüzeyli ürünlerdir. Kısacası iç mekân yapı malzemesidir.

Yer döşemesi, duvar giydirme, bölme duvar ve asma tavan olarak uygulama alanları vardır.

Alçıpan bölme duvar ise ses yalıtımı ve ısı yalıtımı sağlar.

Alçıpan içerisinde su molekülleri olduğundan alçıpan uygulandığından ortamdaki nem azaldığında geri vermeyi sağlar.

Fazlalaştığında ise nemi içine hapseder. Yani nem dengesini sağlar.

Elektrik tesisatını su tesisatını gizleme konusunda da oldukça faydalıdır.

Bakteri üretmez,

yangına dayanıklıdır, esnektir ve depreme karşı dayanıklıdır.

Hafiftir yer kaybına neden olmaz.

Aynı zaman da ekonomik fiyatları ile de uygulamada tercih edilebilir.

Alçıpan Bölme Duvar Özellikleri ; Alçıpan bölme duvar metal iskeletin her iki tarafına, vida ile monte edilmesiyle oluşur. Alçı plaka sıva yerine var olan duvara direk yapıştırılarak da kullanılabilmektedir. Derz dolgu uygulanarak yüzeyin pürüzsüz olması sağlanır. Böylece sıvıda var olan dalgalanmalar kaybolur.

İsteğe bağlı olarak alçıpan bölme duvarlara karo, fayans, duvar kâğıdı gibi birçok uygulama yapılır.

eros de amor

Alçıpan bölme duvar sistemleri, düzenli, temiz, hijyen sağlamada yardımcı olur. Yangına dayanıklılığı oldukça yüksektir. Ses yalıtımı, ısı yalıtımı sağlar. Depreme dayanıklıdır.

Hafif bir malzemedir ve montajı kolaydır. Görünümü de estetiktir. Ortamı bölmelere ayırmayı da sağlar. Bu da artı bir avantaj olduğundan alışveriş merkezleri, eğitim yerleri, ofislerde banka şubelerinde ve bunlar gibi pek çok yerde ihtiyaca göre çözümler üretmektedir.

Aynı zaman da her türlü dizayn gereksinimine olanak veren camlı paneller, kapı paneller, eğrisel paneller ve açık köşe panelleri vardır.

Yalıtım profilleri çift taraflı yapının altına ve üstüne yer almaktadır.

Alçıpan Bölme Duvar Uygulamalarında Kullanılan Profiller

Duvar U Profili: Bölme duvarın yapılacağı yer çırpı ipi yardımıyla tabanda işaretlendikten sonra, duvar çizgisi şakulle tavana taşınır.

DU Profilleri Taban ve Tavana dübel+vida ile sabitlenir.

Duvar C Profili: 5 cm./7,5 cm/10 cm genişliğinde 3 tiptir. Duvarda istenilen kalınlığa göre bu 3 boyuttan biri seçilir.

Çift yöne gelecek Alçıpanla beraber en ince duvar kalınlığı 7,5 cm, en kalın ise 12,5 cm.dir.

Delikli Köşe Profili: Delikli köşe profilleri, alçı sıva ve alçı levha uygulamalarında köşelerin dikliğini sağlamak, kolon, kiriş ve alçıpan bölme duvarların köşesinde düzgün bir köşe oluşturmak, darbelere karşı dayanımını artırmak amacıyla kullanılan sıcak daldırma galvanizli çeliklerden üretilen ve kullanılan profillerdir.

alçıpan bölme duvar fiyat, alçıpan bölme duvar birim fiyat, alçıpan bölme duvar sistemleri, alçıpan bölme duvar modelleri, alçıpan duvar uygulaması, alçıpan duvar kalınlığı, alçıpan duvar giydirme, alçıpan duvar fiyatları koçtaş

,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yardımcı olmamı ister misiniz ?