Sıvaya başlamadan önce Duvar yüzeyi sağlam, yük taşımaya uygun, düz, temiz,
kalıp yağları ve pürüzlerden arındırılmış olmalıdır.Daha sonra sıva bafllangıç ve köfle profillerinin duvara iyice sabitlenmesi gerekir.Alt kat sıva en az 7 mm kalınlıkta olmak şartı ile duvar yüzeyinin üzerine elle veya makineyle uygulanır ve düzeltilir. Kolon, kiriş, hatıl vb. birleşim noktalarında ve çatlama riskinin yüksek olduğu bölgelerde, duvar yüzeylerinin üzerine 15 cm taflacak şekilde ve file ek yerlerinde 10 cm birbiri üzerine bindirilerek sıva donatı filesi uygulanır ve sıva kalınlığının içine gömülür.
Kapı ve pencere boşluklarının olduğu yerlerde ise köşe noktalara diyagonal şekilde file şeritleri yerleştirilir.
Bir iki gün kuruma süresinden sonra alt kat sıva bir sonraki işleme hazırdır. Son kat sıva işlemine alt kat sıvanın kurumasından
sonra 5 mm sıva kalınlığı olacak şekilde, genii ağızlı çelik mala ile devam edilir.
İnce tekstürlü modern düz yüzeyler hedeflendiğinde , alsecco hafif sıva ED1 kendini çektikten sonra süngerli mala ile dairesel hareketlerle perdahlanır ve düzgün hale getirilir.
Aşağıda anlatımın resimleri verilmiştir. Anlamadığınız ve sormak istediğiniz sorularınızı yorum olarak gönderebilirsiniz.
Dışl sıva bir binanın derisidir. Binayı iklim koflullarından ve diğer zorlayıcı şartlardan korur. Bütün bu fonksiyonların uzun süre yerine getirilebilmesi için tamamen duvar yapısına uygun bir sıva sistemi olması gerekir. Örneğin; Isı Yalıtım değeri yüksek bir duvar büyük ısı dalgalanmalarına neden olur. Bu da dış sıvada termik gerilmelere yol açar.
merhaba
size bir sorum olacaktı hangi sıva daha iyi olur elle yapılanmı makine ile püskürtülenmi ?saygılarımla