Boya Badana Yaparken

fırça-iziBoya Badana yaparken dikkat etmeniz gerekenleri ve sizlerden gelen soruları aşağıda cevapladık.

Boya Astarı neden kullanılır ?

Boyacı ara astarı Sentetik boya subalı saten boya gibi boyama işlemi sistemlerinde kullanır. Uygulanacak olan son kat boyanın yüzey tarafından emilmesini minimuma düşürür ve yüzeyde oluşan dalgalanmayı da engeller. Eğer astar vurulmassa bu tür boyalar zemine vurulduktan boyada parlaklık varsa matlaşmasına boyalar arasında iz olmasına zeminin çabuk kurumasına ve zeminin çok boya emmesine sebep olur. Astar uygulanırsa boya sarfiyatı % 30 kesin azalır. Ara astarı Bunlara ek olarak son kat boyanın zemine alttaki boyalı yüzeye daha iyi yapışmasını sağlar.

Fırça izinin oluşma nedeni nedir ?

Boya yapılacak mekânın boyanması birkaç farklı modelde boyutta fırçayla yapılabilir. Kaliteli bir fırça, boyama işi yapılırken işleminin sonuçları için çok önemlidir. Kıl uçlarının aynı boyda, yumuşak ve esnek olmasına mutlaka dikkat edilmelidir. Yeni bir fırça kullanılmadan önce mutlak varsa deterjanlı su ile yoksa sadece su ile yıkanıp dökülmeye meyilli kılların yıkandıktan sonra sallanarak dökülmesi sağlanmalıdır. Boyama işleminden sonra kullandığınız fırça hangi boya ile çalışma yapıldıysa o boyanın su bazlı boya ise suyla tiner bazlı boya ise tiner ile fırça özenli bir şekilde temizlenmeli ve ardından deterjanlı su ile yıkanıp kurulanmalıdır. Temizlenmiş fırça, bir kâğıda sarılarak tekrar kullanmak için saklanabilir.

eros de amor
  • Uygulama yapılan yüzeyin henüz, boya için hazır olmaması
  • Düşük kaliteli sert fırça kullanımı
  • Gereksiz yere fırçanın bastırılması
  • Boyanın uygulama viskozitesinin (kıvamının) tam ayarlanamadığı durumlarda bu sorun gelişir.

Giderme Yöntemi: Yüzey tam kurumasını yaptıktan sonra, zımpara yapılır. Yüzey tekrar lejant bilgilerinde belirtildiği şekilde boyanır.

Boya fazla inceltilirse ne olur

Boya fazla inceltilirse ne olur.Bir gerektiğinden fazla boyanın inceltilmesi boyanın örtücülüğü azaltır. Boyama aşamasında boyanın daha çok sıçramasına sebep olur ve bir başka sonucuda uygulandığı yüzeye yapışma özelliğini kabiliyeti azalır. Bu da boyanın yapması gereken örtücülüğü yapışmasını boyama sonrası oluşacak film tabakasının ince olmasına sebep olur ve boyanın sertliğinin azalıp zayıf olmasına sebep olur. Boyanın koruma ve dekoratif işlevinin etkisini azaltır.boya zeninde kötü kapatmamış alacalı altını gösteren bir görüntü oluşur.

Renk seçerken katoloğdan
oluşabilecek riskler nelerdir

Renk seçiminde, karteladan kaynaklı oluşabilecek riskler nelerdir? Kartelâ imalatında basımlarında en hassas çalışmalar yapıldığı halde renk hiçbir zaman anbalaj yada kutu içindeki boyayla birebir aynı değildir. Bunun yanında basım sırasında oluşabilen hatalar rengin sapmasına neden olmaktadır. Kartela kağıdı yağlı kağıt üzerine yapılmış renk numuneleridir. Karteladaki renk duvarda aynı durmaz çünkü duvar emiş gücü olan bir yüzeydir. yüzeyin üstüne uygulanan alçı sıva saten alçı veya macun tabakasınada renğin karteladan farklı durmasına neden olabilir kartela farklı duvar farklı olabilir buda gayet dogal bir nedendir. Ayrıca matlık parlaklık değeri ve büyük alanda rengin göz tarafından algılanmasıda farklıdır. Bu tip problemleri aşmak için kesin seçim için kutu üstündeki kapağa bir damla boyaya damlatılarak bakılması daha doğru bir yaklaşımdır.

,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yardımcı olmamı ister misiniz ?