Sıva Ufalanmaları
Sıvanın ufalanmasındaki baslıca sebepler arasında sıvanın içerisine yabancı maddeler eklenmesi (mermer tozu, kum), duvara
sürülmeden uzun süre bekletilmesi, hazırlandıktan sonra üzerine su ya da alçı eklenmesi ve sıvanın duvara ince sürülmesi
vardır.Malzemenin içerisine kesinlikle yabancı maddeler katılmamalıdır. Dolgu veya farklı özellik kazandırılmak amacıyla malzemeye katılan yabancı maddeler malzemenin makavemetini düsüreceği gibi ömrünüde kısaltacaktır. Sıva hazırlandıktan sonra uzun süre beklenmeden uygulamaya geçilmelidir. Malzeme hazırlandıktan sonra üzerine alçı ya da su eklenmemelidir. Tasarruf sağlamak amacıyla sıva ince sürülmemelidir.
Duvarlarda çizik Oluşumu
Uygulama esnasında perlitli sıvanın duvarı çizmesinin sebepleri arasında ; malzemenin nakliye sırasında ıslanmasıyla katı partiküllerin olusması, uygulama esnasında sıvanın duvara ince sürülmesi, alt katmandaki sıvadan katı parçacıkların kopması ve alçının hazırlanmasında temizliğe dikkat edilmeyerek içerisinde parçacıklar bulunan kirli su kullanılması vardır. Sıvanın duvarda çizik yapmaması için nakliye esnasında torbaların ıslanmamasına, nem almamasına dikkat edilmelidir. Eger malzeme ıslanmıssa elekten geçirildikten sonra suyla karılmalıdır. Ayrıca sıvanın duvara daha kalın sürülmesi gerekir. Harcın karıldığı kabın temiz olmasına dikkat edilmeli ve duvara sürmeden önce duvar temizlenmelidir.
Sıvanın Kusma yapması
Alçı duvarda kusma yapıyorsa bunun olası nedenleri arasında duvarın kirli olması veya uygulamanın ideal sıcaklık değerlerinin altında yapılmasıyla harç suyunda donma olmasıdır. Duvarda kusmanın engellenebilmesi için sıvaya baslanmadan önce duvarın tozdan, kirden, yağdan temizlenmis olması gerekmektedir. Ortam sıcaklığının en az 5 C olması gereklidir. Mümkünse sıvanın yapıldığı alan ısıtılmalıdır.