Eğer evinizi boyatacak imkanınız yoksa size kendi evinizi nasıl kendi kendinize boyabileceğinizi adan z ye tarif edeceğiz Öncelikle ihtiyacınız olan gerekli malzemeler ile işe başlayalım. Boyanız, kestirme fırça (3 veya 4 numara), plastik boya rulosu (20 lik ya da 25lik), küçük parmak rulo ya da kalorifer fırçası, boya ızgarası (tercihen), mobilyaları kapatmak için ince hışır naylon(tercihen), yer için kalın naylon(tercihen), kağıt bant 5cm lik(tercihen), boş kova, rulo sapı 1-1,5 mt.
Boyaya Hazırlık Aşaması
Boyanızı rahatça çalışabileceğiniz geniş bir kovaya aktarın. Boyanızı üzerinde yazan miktarda sulandırın ve iyice karıştırın. (Boya karıştırma çubuğu ya da matkap ucuna takılan karıştırıcıları kullanabilirsiniz.) (Boyalar genellikle yüzde 10 ile 30 arasında sulandırılır. Fakat bazı boyalar sulandırılmaz. Ambalajın üzerini okuyun.)
Kapı, pencere kenarlarını ve süpürgeliklerinizi kağıt bant ile bantlayın. Mobilya ve yerlerinizi naylon ile kaplayın. Tamir gerekiyorsa duvarınızı alçı ile ya da su bazlı macunlarla, spatula yardımı ile düzeltip kuruduktan sonra ince zımpara ile düzeltin. (Alçılı duvar ise 180 ya da 220 numara olabilir.)
Plastik Boya nasıl yapılır ?
Tavanı da boyamayı düşünüyorsanız önce tavandan başlayın 1. katı boyayın birkaç saat sonra 2. katı boyayın.
Gerekiyorsa duvara boyanın güzel yapışması ve boya sarfiyatının azalması için sadece 1 kat astar atın. (Binder astar, Albin astar, Geçiş Astarı, Örtücü Astar v.b.)
Fırçanız ile tavan duvar kestirmelerini yapın ve kapı, pencere diplerini ve süpürgelikleri boyayın. Fırçanızı sağlam bir şekilde baş parmağınız bir tarafta diğer dört parmağınız fırçanın diğer tarafında bitişik şekilde tutun. Kağıt bant ile bu bölgeleri ayırmak başka yerlere boya bulaşmasını önleyecektir.
Mümkün olduğunca yavaş ve geniş kestirme yapın. Plastik boyanızı geniş bir kovaya aktardıktan sonra ruloyu boyanın üzerinde yuvarlayarak (ruloyu tamamen daldırmayın) eşit almaya çalışın.
Rulonuzu boyaya tamamen batıracaksanız boya ızgarası kullanın. Kovanın kenarına sarkıtarak ızgara üzerinde 1-2 kez döndürün ve boyanın fazlasını atın. Sadece yukarı ve aşağı hareketlerle çok hızlı yapmadan duvarları boyayın. Duvarda “N” ya da M harfi yapıp bunu dağıtabilirsiniz.
Birinci katı bu şekilde bitirdikten sonra boyanın üzerindeki tavsiye edilen kuruma süresine göre ya da birkaç saat sonra 2. katı da aynı şekilde yapın. Boyanız bittikten hemen sonra kağıt bantlarınızı yavaşça çıkartın. Kenarlara bulaşan boyanızı hemen ıslak bez yardımıyla silerseniz iz kalmaz.
plastik boya ne kadar su katılır, plastik boya imalatı nasıl yapılır, silikonlu boya nasıl yapılır, boya kıvamı nasıl ayarlanır, plastik boya nasıl üretilir, plastik boya nasıl yapılır uzman tv, su bazlı boya nasıl yapılır, plastik boya fiyatları