Kartonpiyer

Geç Kuruma Problemi ve Çözümü

kuruma

Evinizin veya iş yerinizin duvarlarını boyarken boyanın geç kuruması işinizin aksamasına neden olabilir. Geç kuruma probleminin neden olduğu ve çözümlerine yazımızdan ulaşabilirsiniz. Geç kurumanın nedenleri

Geç kurumanın çözümü ise ; Genellikle sentetik esaslı boyalarda rastlanan bir sorundur. Sentetik esaslı boyalar, oksidasyon ile kurur. Yapıda ki, solventin (tinerin) buharlaşması ve yapıya oksijenin girmesi için su bazlı boyalara göre daha uzun bir süreye ihtiyaç vardır. Bu nedenden dolayı, mutlaka lejant bilgileri doğrultusunda uygulama yapılmalıdır. Ayrıca sentetik boyalarda inceltici olarak kullanılan sentetik tiner yerine: neft, gazyağı, selülozik tiner gibi çözücüler kullanılmamalıdır. Bu tip çözücüler, boyanın bağlayıcı yapısını bozup, geç kuruma probleminin yanı sıra daha birçok soruna neden olmaktadır. Geç kuruma sorunu yaşanan yüzeyde, tam kurumanın gerçekleşmesini bekleyip, bu sürede oluşan toz ve taneciklerin zımpara yapılarak ortamdan uzaklaştırılması ve üretici firmanın belirttiği koşullar dahilinde, tekrar boyanması gereklidir.

Çok sıcak havada boya yapılırmı ?

Çok sıcak havada boya yapılırmı Çok sıcak havalarda boya uygulamanın sakıncası nedir. Boyacı çok sıcak havalarda boya uygulaması yaparsa bu uygulamanın sakıncası boya çok sıcak havalarda yüzeye tamamen nüfus etmeden zemine tamamen yapışamadan kurur. Bu da ileriki zamanda boyanın soyulması ve kabarmasına sebep olur. Çok sıcak havalarda uygulanan boya hep sorun ile sonuçlanır. Boya yapılacak yüzey için güneş takip edilerek boya yapılabilir.güneş ışınları kuvetli iken boya yapılrsa zemine vurulan boyanın kapatıp kapatmadığını asşır ışıktan göremez. Direkt güneş ışığı altında boya yapmak neden önerilmez Boyacı çok sıcak havalarda boya uygulaması yaparsa sakıncası, boya çok sıcak havalarda yüzeye tamamen nüfus etmeden yapışamadan kurur. Bu da ileriki zamanda boyanın soyulması ve kabarmasına sebep olur. Çok ısıcak havalarda uygulanan boya hep sorun ile sonuçlanır.

Boya yanarmı ?

Boya yanarmı Boyanın yanma özelliği varmıdır. Boyalar içinde Su bazlı boyalar su ile inceltildiği için ve su esaslı malzemelerden yapıldığı için asla yanıcı değildir. Boyalar içinde Solvent içeren tiner bazlı yağlı boyalar vernikler cilalar ise yanıcı ve parlayıcıdır.Bu boya çeşitlerine çalışma esnasında gayet dikkat edilmelidir solvent tiner bazlı yağlı boya ile çalışırken yanıcı oldugu için bu sebepten çalışma esnasında kesinlikle ateşle uğraşmamak lazım çalışanların sigara içilmesine asla müsaade edilmemelidir. Boya yapıldıktan sonra hemen boya yapılan mekanı havalandırmak lazımdır. İçerdeki oluşan yanıcı hava temizlenmelidir.

Duvarmı önce yoksa kenarları mı

önce boyanmalıdır ?

Duvarmı önce yoksa kenarları mı önce boyanmalıdır Duvarın ana kısmı mı yoksa kenarları mı önce boyanır.Boya yapılacak yüzeyde önce duvarların birleşim yerleri altlar kenar süpürkelikler kapı kenarları piriz kenarları önce fırça ile kestirme yapılmalı sonrada parmak rulo ile fırça izleri yok edilmeli kestirmenin üstü birde küçük ruloyla boyanmalı bu aşamadan daha sonra büyük rulo ile geniş ve büyük alanlar duvarlar ya da tavanlara geçilmelidir. Boyama esnasında eğer kenarlarda kestirme yapılırken fırça kullanıldıysa oluşan fırça izleri geniş rulo ile hafifçe taranarak yok edilebilir. Fırça izleri küçük rulo ile de kaybedile bilir. Boya Uygulamaların aynı yönde olması görüntüyü daha da güzelleştirir. Duvar boyama aşamasında tarama mutlaka yapılmalıdır. Tarama işlemi boyayı sürerken rulo boyası bittikten sonra boşken boyanmış yerin üstünden tekrar geçilmelidir.

Exit mobile version