Ytong hazır gaz beton

Özellikler ve Kullanıldığı Yerler: Ytong Yatay Duvar ve Düşey Duvarları sanayi ve ticari yapıların dış ve iç duvar yapımında kullanılmak üzere imal edilirler. Elemanlar G3 sınıfında, antikorozif çift sıra çelik donatılı olarak 90 kgf/m² rüzgâr yüküne göre imal edilirler. İstek halinde daha yüksek dayanımlarda eleman üretmek mümkündür. Ytong yatay duvar ve düşey duvar elemanları taşıyıcı yapıya (betonarme veya çelik) dıştan, içten veya kolon aralarına monte edilebilirler. Montaj işlemi, harç uygulaması gerektirmediğinden tamamen kuru montaj olup, ayrıca mevsim ve hava şartlarına bağlı olmadan yürütülebilmektedir.

Ytong duvar elemanları ile inşa edilen duvarların yangın dayanımı, taşıyıcı sistemin de aynı yangın dayanım sınıfından olmak şartı ile seçilen duvar kalınlığına bağlı olarak F90 (yangın önleyici) ile F180 (yangına yüksek dayanımlı) arasında değişmektedir.

Profil Yapısı : Ytong yatay ve düşey duvar elemanları; boyuna istikametteki pahlı veya pahsız lamba zıvana profilli olarak imal edilirler.

Yatay duvar elemanları 3.5 – 4 metrede bir taşıyıcı yapıya mesnetlemek suretiyle istenilen yüksekliğe kadar uygulanabilir. Her yatay duvar elemanı düşey yükler altında kendi kendini taşıyıcı olduğundan pencere, kapı gibi açıklıklarda lento gibi kullanılabilirler. En alttaki yatay duvar elemanının pratik olarak yalnız kendi ağırlığından ileri gelen eğilme momentine maruz kaldığı kabul edilir.

eros de amor

Yatay duvar elemanları uygulamasında sarsıntısız çalışan bir vinç, Ytong yatay duvar kavrayıcısı, Ytong testeresi, pah rendesi ve diğer inşaat avadanlıkları gereklidir. Beton üzerine oturacak ilk elemanın terazide olmasına dikkat edilir. Bunun için gerekiyorsa harç dökülerek ilk eleman teraziye alınır. Diğer akslarda kontrol için önceden kolonlara kot verilmesi uygun olur. Yatay duvar montajında daha önce verilen bu kotlara bakılarak cephede yatay devam eden pahların sürekliliği sağlanmış olur.

Yatay ve düşey duvar elemanları lamba ve zıvana profilli olarak imal edildiklerinden kuru monte edilirler. Montaj için gerekli montaj elemanları hazırlandıktan sonra yatay veya düşey duvar kavrayıcısı ve bir vinç yardımı ile montaja başlanır. Hiç bir zaman askıdaki elemanın altında çalışılmaz. Yerine monte edilen her eleman önce kolonlara tesbit edilmelidir. Montaj sırası, vinç yeri ve istiflemenin durumu önceden dikkatle planlanır. Çatı saçağı veya konsol olan yapılarda, yatay duvar montajı tamamlandıktan sonra çatı montajı yapılır.

Yatay duvar elemanlarının taşıyıcı yapıya bağlantıları, dış etkilerle, rüzgar basınç ve emmesini, deprem etkisini emniyetle karşılayacak şekilde olmalıdır.Yatay duvar elemanlarının alınlarında meydana gelen düşey derzler daimi elastik kalan ve su geçirimsiz derz dolgu malzemeleri ile doldurulur. Aynı şey Ytong elemanları ile yapının diğer elemanları arasında meydana gelen derzler için de geçerlidir. Montajdan önce elemanların pahlarının pah rendesi ile düzeltilmesi, lamba zıvana profillerin temizlenerek gözden geçirilmesi tavsiye olunur.

,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yardımcı olmamı ister misiniz ?